Rik Van Looy, de Keizer van Herentals, vierde vrijdag zijn 80e verjaardag. Rik vierde dat gezellig in familiekring met zijn kinderen en kleinkinderen.

De buitenwereld mag zich ondertussen verdiepen in zijn rijke wielercarrière.  Rik Van Looy is ook nu nog onafscheidelijk van zijn echtgenote Nini. Samen verbazen ze zich over de belangstelling die ook na de carrière voor het leven van Rik gebleven is.

Rik Van Looy blijft echter immens populair. Hij behaalde o.a. 2 wereldtitels in 1960 en 1961, en werd driemaal 2e. Hij is de enige die alle klassiekers won. De fans blijven hem in hun hart dragen.  Rik Van Looy is immers een man van het volk, die het liefst in zijn eigen Herentals, bij zijn familie en vrienden vertoeft.

Standbeeld voor Rik Van Looy

Ondertussen blijft de discussie over een standbeeld voor Rik Van Looy de Herentalsenaren beroeren. Over de mogelijke inplantingsplaats is iedereen al akkoord : dat kan alleen op de Grote Markt aan de Lakenhal komen. Nu nog Rik er continu bij betrekken,  het monument laten ontwerpen en plaatsen. Inhuldiging op donderdag 31 juli tijdens de 10e editie van Herentals Fietst ?  In Herentals weet je nooit.